Perenõustaja Broneeri aeg arstile
Veel artikleid Koduse apteegi sisu Esimene tähtis asi, mida peaksid tegema, kui beebi öösel ärkab, on… Psühholoog, psühhoterapeut, nõustaja? Kes nad on ja kes aitab SIND? Väikesed tüdrukud tehtud on maasikavahust…… Kuidas teha vahet ihal ja armastusel

Loe kõiki artikleid

Lapse uni on väärtuslik

Kui laps ärkab öösiti pidevalt, ei nõustu oma voodis magama, magamajäämine kestab tunde, lapse ööpäevane rütm on segamini või on lapsevanemad üleväsinud, võib abiks olla interaktiivne nõustamiskeskkond www.unekool.ee. Keskkkonna haldajaks on Eesti Unekooli Ühing, mis on leebe unekooli meetodite maaletoojaks ja propageerijaks Eestis. Unekool pakub peredele nõustamist ja tuge lapse magamisharjumuste kujundamisel tuginendes leebe unekooli meetoditele.

Magamine on bioloogiline vältimatus, kuid ka õpitav sotsiaalne oskus. Selles, kuidas ja kus laps uinuma õpib, on vanematel oluline roll. Kui laps ei suuda iseseisvalt ööunne jääda või taas uinuda, vajab ta selleks täiskasvanu abi. Unekooli eesmärgiks on muuta lapse uneassotsiatsioone ja õpetada laps uinuma ilma täiskasvanu abita. Sõna „kool“ viitab, et tegemist on õppimisega - laps õpib uinuma teisel viisil, kui ta on seni harjunud. Uuringud kinnitavad, et unekoolil on ka teised positiivsed mõjud lisaks lapse uinumis- ja magamisprobleemide lahendamisele - paranevad lapse päevane käitumine, vanemate meeleolu ja lapse ning vanemate vaheline lähedussuhe.

„Oleme abiks lapsevanematele ja spetsialistidele, kes tähtsustavad lapse une olulisust nii lapse arengu kui kogu pere heaolu seisukohast. Aitame välja selgitada, mis võib olla lapse magamisprobleemide põhjusteks ning üheskoos leiame sobivaimad lahendused olukorra parandamiseks. Anname nõu, kuidas lapse ööpäevarütmiga kohanemist kiirendada ja võimalikke uneprobleeme ennetada. Oma töös lähtume leebe unekooli meetoditest, mis on samaaegselt peresõbralikud, turvalised ja tõhusad“ .

Lapsevanemad ja ka vanavanemad on oodatud liituma unekooli kogukonnaga www.facebook.com/unekool, kus saab jagada kogemusi, saada nõuandeid ning tunda toetust. 

Merit Lilleleht

Õnne Valberg

Eesti Unekooli Ühing

info@unekool.ee